Dimbo Golf är huvudsponsor av ÄVENTYRSGOLFBANAN på Billingehus i Skövde

På toppen av berget Billingen i Skövde kan du spela Äventyrsgolf på en bana med 12 utmanande golfhål och med en vidunderlig utsikt över Skövde stad. Golfbanan ligger i direkt anslutning till Billingehus Hotel och är öppen från vår till höst. Du når minigolfbanan genom stora entrén.

Om äventyrsgolfbanan
Äventyrsgolf påminner om minigolf och bangolf och är en trevlig och lättsam aktivitet för såväl yngre som äldre, naturligtvis även för dem som inte spelar vanlig golf. Äventyrsgolf till hör banklassen Minigolf Open Standard (även kallat MOS-banor) och äventyrsgolfbanan på Billingehus går under denna minigolfklassificering. Minigolfbanan är byggd 2006 och har i förhållande till många andra äventyrsgolfbanor en subtilt mogen utformning för att smälta in i hotellområdet.

Öppettider för minigolfbanan
Äventyrsgolfbanan är öppen sju dagar i veckan från morgon till kväll under vår, sommar och höst (dvs när det är snöfritt). För med specifik information, kontakta hotellreceptionen.

Större sällskap
Äventyrsgolf är en perfekt gruppaktivitet och företagsaktivitet. När ni vill komma som ett större sällskap och spela golf och har ett tajt schema får ni gärna ringa innan så kan vi förbereda Ert besök (tex Svensexa, Möhippa, afterwork, kundaktivitet, personalaktivitet, kickoff eller om ni är en större grupp som besöker Billingehus för en konferens, teambuilding eller annat evenemang)

Typ av minigolfbana
Minigolf Open Standard (MOS-bana). Ofta kallas denna typ av minigolfbana för äventyrsgolf. Skillnad mot övriga underlag på minigolfbanor är att här finns betydligt större variation och betydligt större frihet att utforma anläggningen. Oftast är golfbanans underlag av konstgräs och golfbanorna kan se väldigt olika ut i form av både vattenhinder, avgränsningar och längd. På äventyrsgolfbanor spelar man även ofta med en typ av vanlig golfboll.

Restaurang
Efter golfrundan kan du sitta vid banan och avnjuta en härlig måltid från Billingehus Hotels sommarmeny och släcka törsten med något läskande från baren.

Vägbeskrivning till golfbanan
Golfbanan ligger i anslutning till Billingehus som är placerat på toppen av berget Billingen.
Väg 26, Vadsboleden genom Skövde.
Vid Badhusrondellen följ skyltning mot Billingehus/Billingecenter

Hör gärna av dig till Träningskonsulten om du önskar veta mer eller för förbokning av stora sällskap.

Priser för 12 hål
Vuxen                         90kr
Barn under 12 år     60kr

Öppettider 2022
Måndag - Fredag     11:00-17:00
Lördag - Söndag      10:00-14:00


Kontaktuppgifter till Äventyrsgolfbanan 2022
Träningskonsulten / Billingecenter
Alphyddevägen 1
541 33 SKÖVDE
Tel: 0500-79 25 00
info@traningskonsulten.se


Hotellet är för närvarande stängt för renovering, vänligen använd kontaktuppgifterna ovan istället.
Kontaktuppgifter till Äventyrsgolfbanan
First Hotel Billingehus
Alphyddevägen
541 33 SKÖVDE

Tel: 0500-44 57 00


Skövde äventyrsgolf på Facebook


Äventyrsgolf i Skövde


Billingen fritidsområde är ett centrum för familjeaktiviteter och är väl värt en dagsutflykt med barnen. Nedan ser du vad som finns i närheten av äventyrsgolfbanan.

I närheten av minigolfbanan finns:
0 meter - Billingehus Hotel
100 meter - St Lukas Kyrka
150 meter - Alphyddan
200 meter - Äventyret - Stor Lekplats
180 meter - Billingebadet
250 meter - Hagenstugan
380 meter - Vandrarhem
450 meter - Billingens Stugby & Campingplats
450 meter - Hållsdammen
600 meter - Åsbotorpssjön


Termer för Minigolf
Spik = Hole in one

Regler för Minigolf & Äventyrsgolf

Målet på varje golfhål är att med hjälp av puttern sänka golfbollen i hålkoppen på så få slag som möjligt. Det högsta antal slag som utdelas per golfhål är sju, så den som missar sitt sjätte slag tilldelas automatiskt sju slag. Antal slag antecknas och summeras i ett protokoll (Scorekort). Som slutresultat räknas totalsumman av slagen för respektive golfspelare. Den som klarat golfrundan på minst antal slag vinner.

Varje golfhål inleds vid utslagsplatsen (tee). Om golfbollen hamnar utanför golfbanan läggs golfbollen in där den slogs ut. Inga extraslag tillkommer. När bollen hamnar nära sargen eller ett hinder får spelaren flytta ut golfbollen max 20 centimeter.

Det är tillåtet att byta putter men inte golfboll mellan slagen på en golfbana. Undantag kan godkännas om golfbollen går sönder eller försvinner.

Övrig information
Äventyrsgolfbanan drivs av bolaget Inka Golf AB. Denna internetsida är sponsrad av Dimbo Golf som en del i huvudsponsorskapet av golfbanan. Dimbo Golf ansvarar alltså inte för drift, underhåll eller svarar på frågor om äventyrsminigolfbanan gällande dess öppettider osv utan är enbart sponsor av minigolfbanan.

Inka Golf AB, 556491-4611