Longdriving

Longdriving är fortfarande en liten sport men växer i antal utövare från säsong till säsong.

Regler

Reglerna är relativt enkla, slå sex bollar så långt du kan inom en förutbestämd tid (vanligen 2 minuter och 45 sekunder). Det längsta slaget inom slagsektorn räknas. Du har rätt att byta driver mellan varje slag om du så önskar.

Är longdriving något för mig?
Brukar dina vanliga drives ute på banan vara över 300 meter kan det vara en sport för dig.

Utrustning
I longdriving är varenda meter viktig då du inte kan rädda dig på andraslaget och det kräver därför att du kan krama ur varenda meter ur varje slag. En longdrivingspelare har betydligt högre svinghastighet än normalt vilket kräver en speciell driver med styvare skaft. Klubban byggs ofta till maxlängd (48 tum) och har lägre loft än en konventionell driver. Spelare som satsar på sporten brukar därför ha flera longdrivers som passar i olika typer av vindförhållanden (motvind, vindstilla, medvind)

Hur gör jag om jag vill skaffa en longdriving driver?

Niklas Fredriksson som jobbar på Dimbo Golf har själv tävlat på elitnivå i longdriving (har slagit en av de längsta drivarna i Sverige med 388,5 meter) och har koll på det mesta runt sporten. Ta kontakt med
Niklas så hjälper han dig.

VM i Longdriving
Varje höst går VM i longdriving av stapeln i Las Vegas i USA. Det finns 200 startplatser och hit kvalar man in via olika tävlingar under året.

Sverige är en av de mest framstående nationerna i Europa och brukar hävda sig bra i tävlingen.

Uppvisning i Longdriving
Är du t ex arrangör av en golftävling för ditt företag, klubb eller dyl och vill krydda med en uppvisning i longdriving kan du med fördel kontakta
Niklas Fredriksson. Det är underhållande och kan alltid få någon "besserwisser" att falla ner från himlen och krypa tillbaka in i skorna...för det kan ju eventuellt vara trist att slå sin drive kortare än Niklas gör med sin putter.